راهکارهای جلوگیری از حملات سایبری

تاریخ انتشار خبر : 1403 مهر 23

راهکارهای جلوگیری از حملات سایبری

در دنیای امروز امنیت سایبری مسئله‌ای بسیار مهم است و با توجه به تهدیدهای روزافزون برای مشاغل، داشتن یک راه‌حل امنیتی قوی بسیار ضروری است. احتمالا همه ما درباره شرکت‌هایی شنیده‌ایم که به دلیل عدم استفاده از راهکارهای امنیتی مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفتی شده‌اند و به دلیل یک هک ساده سیستم‌های آن‌ها از کار افتاده است. به‌طور کلی تهدیدهای بسیار زیادی وجود دارند که نمی‌توان خطر آن‌ها را نادیده گرفت.

جلوگیری از نقض شبکه و سیستم‌های آن مستلزم محافظت در برابر انواع حملات سایبری است. برای هر حمله، لازم است اقدام متقابل مناسب برای جلوگیری از سوءاستفاده از یک آسیب‌پذیری یا ضعف انجام گیرد. اهمیت این موضوع باعث شده تا ما ادامه این مقاله را به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از حملات سایبری اختصاص دهیم.

بیشتر بخوانید: راهکارهای جلوگیری از هک شدن سایت

حمله سایبری چیست؟

قبل از آن که درباره راهکارهای جلوگیری از حملات سایبری صحبت کنیم بهتر است بدانیم که اصلاً حمله سایبری چیست؟ حمله سایبری تلاش مجرمان سایبری برای غیرفعال‌کردن رایانه‌ها، سرقت داده‌ها یا استفاده از یک سیستم رایانه‌ای نقض شده برای انجام حملات مختلف است.

در واقع در حملات سایبری از سیستم‌ها و یا شبکه شما به‌صورت غیرعمدی بهره‌برداری می‌شود و از کدهای مخرب برای از بین بردن اطلاعات و یا سرقت آن‌ها استفاده می‌کنند؛ اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که چگونه می‌توان از این حملات جلوگیری کرد؟

جلوگیری از حملات سایبری

روش های محافظت در برابر هک و بدافزار

این روزها بسیاری از مشاغل برای انجام بخش زیادی از کارهای خود به اینترنت متکی هستند که شامل پیگیری امور مالی، سفارش‌ها، انجام کمپین‌های بازاریابی، روابط عمومی، ارتباط با مشتریان، استفاده از رسانه‌های اجتماعی و انجام دیگر عملیات حیاتی می‌شود. اصولاً شرکت‌های بزرگ توجه زیادی نسبت به انجام اقدامات امنیتی دارند؛ در حالی که هکرها مشاغل کوچکی را نیز هدف قرار می‌دهند که ممکن است خطرات جرایم سایبری را دست‌کم بگیرند و منابع لازم برای استفاده از راه‌حل‌های گران امنیت سایبری را ندارند.

استانداردهای ضعیف امنیت سایبری می‌تواند یک شرکت را از مسیر خود خارج کند. برای اینکه به کسب و کار خود بهترین شانس را برای جلوگیری و کاهش حملات سایبری بدهید، راهکارهایی که در بخش بعدی گفته می‌شود را برای محافظت از دستگاه‌های خود و محافظت از داده‌های حساس دنبال کنید.

ارائه راهکارهایی برای افزایش امنیت سایت ها

ایمن نگه داشتن وب‌سایت شما به معنای حفظ امنیت آن است؛ از آنجایی که تهدیدات سایبری در هر گوشه‌ای در کمین هستند، اجرای برخی گام‌های عملی برای تقویت دفاعی وب‌سایت شما بسیار مهم است. جالب است بدانید که بسیاری از این مسائل تنها با دانش اولیه طراحی وب‌سایت قابل‌حل خواهد بود. از مهم‌ترین راهکارهایی که می‌توانید برای افزایش امنیت سایت خود به کار گیرید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش امنیت سایت جلوگیری از حملات سایبری

1-      وب‌سایت و نرم‌افزار خود را به طور منظم به‌روز کنید.

یک نرم‌افزار منسوخ شده، نفوذ هکرها به وب‌سایت شما را بسیار آسان می‌کند؛ زیرا نرم‌افزارهای قدیمی با عیب‌هایی همراه هستند. بنابراین هکرها از آسیب‌پذیری‌ها و نحوه بهره‌برداری از آن‌ها برای دستیابی به اطلاعات سایت‌ها آگاه می‌شوند.

برای جلوگیری از این امر، همه چیز را به طور کامل به‌روز نگه دارید؛ به ویژه که این راهکار برای هسته وردپرس شما بسیار مهم است، اما در مورد پلاگین‌ها، تم‌ها و هر چیز دیگری نیز صدق می‌کند. سعی کنید همه چیز را به‌روز نگه دارید؛ چرا که صرف چند دقیقه برای به‌روزرسانی می‌تواند ساعت‌ها شما را از دردسر نجات دهد.

2-      فایروال وب اپلیکیشن را پیاده سازی کنید.

بدون فایروال وب اپلیکیشن، وب‌سایت شما به‌شدت در معرض تهدیدات سایبری قرار می‌گیرد. فایروال برنامه‌های وب در مقابل در می‌ایستند و هر درخواستی را که وارد می‌شود، بررسی می‌کند. هر درخواستی که مشکوک به نظر می‌رسد، مسدود می‌شود و در نتیجه از وب‌سایت شما محافظت خواهد شد. این یک راهکار اساسی برای ایجاد امنیت وب‌سایت است که می‌تواند به شما کمک کند تا از بسیاری از تهدیدهای رایج آنلاین فرار کنید.

یک فایروال وب اپلیکیشن قوانین واضحی دارد که می‌تواند درخواست‌های مخرب را شناسایی و مسدود کرده و ایمنی وب‌سایت را تضمین کند. گزینه‌های بسیاری برای فایروال برنامه‌های وب در دسترس است که برخی از آن‌ها مبتنی بر ابر و برخی دیگر مبتنی بر سرور هستند.

3-      به طور منظم از وب‌سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

با وجود داشتن بهترین امنیت وب‌سایت ممکن است همچنان قربانی یک حمله سایبری ویرانگر شوید که می‌تواند کل وب‌سایت شما را تضعیف کند. برای نجات از چنین حادثه‌ای، داشتن یک نسخه پشتیبان می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

پشتیبان‌گیری مانند یک شبکه ایمنی است که اگر مشکلی پیش بیاید، همیشه می‌توانید به نسخه قبلی برگردید. مهم است که به یاد داشته باشید پشتیبان‌گیری فقط شما را در برابر هکرها محافظت نمی‌کند، زیرا خرابی سرور یا به‌روز‌رسانی‌های بد نیز می‌تواند وب‌سایت شما را تضعیف کند. از خدمات پشتیبانی و نگهداری سایت غافل نشوید.

شرکت طراحی وب

4-      دسترسی و مجوزهای کاربر را محدود کنید.

محدود کردن دسترسی و مجوزهای کاربر برای اطمینان از ایمن ماندن وب‌سایت شما بسیار مهم است. لازم نیست همه افراد حقوق مدیریتی برای وب‌سایت شما داشته باشند. هرچه تعداد افراد دارای مجوز دسترسی بیشتر باشد، خطر بروز مشکل بیشتر است؛ بنابراین فقط به کاربران خاصی مجوز بدهید. برای مثال اگر شخصی نیاز به نوشتن پست‌های وبلاگ داشته باشد برای نصب افزونه‌ها یا ویرایش فایل‌های موضوعی نیازی به مجوز ندارد.

5-      احراز هویت چندعاملی (MFA) را اجرا کنید.

MFA شبیه احراز هویت دو عاملی (2FA) است؛ اما به سطح بعدی ارتقا یافته است. در هویت دو عاملی کاربران برای دسترسی به یک حساب کاربری باید رمز عبور و کد تلفن داشته باشند که اغلب به‌عنوان پین یکبار مصرف عمل می‌کند. با این حال، MFA  می‌تواند از سه یا چند عامل احراز هویت استفاده کند که ممکن است شامل رمز عبور، اسکن اثر انگشت و کلید امنیتی فیزیکی باشد.

6-      از یک شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network یا CDN) استفاده کنید.

 CDN اساسا شبکه‌ای از خدمات است که محتوای وب‌سایت شما را بر اساس موقعیت جغرافیایی آن‌ها به کاربران ارائه می‌دهد. راه‌اندازی این شبکه سرعت وب‌سایت شما را افزایش می‌دهد و به محافظت از آن در برابر انواع خاصی از حملات کمک می‌کند. استفاده از CDN تضمین می‌کند که ترافیک سایت شما در چندین سرور توزیع می‌شود. این امر باعث می‌شود که برخی حملات وب برای ازبین‌بردن سایت شما بسیار سخت‌تر شوند.

بیشتر بخوانید: افزایش امنیت سرور

7-      بر ترافیک وبسایت نظارت کرده و آن را تجزیه و تحلیل کنید.

نظارت بر ترافیک وب‌سایت به شما کمک می‌کند تا بینش‌های امنیتی ارزشمندی به دست آورید. با ابزارهای نظارت بر وب‌سایت می‌توانید ترافیک وب‌سایت خود را برای شناسایی الگوهای غیرعادی که می‌تواند یک علامت هشدار اولیه برای حمله باشد، نظارت کنید. به عنوان مثال، افزایش خطاهای 404 نشان می‌دهد شخصی در تلاش است به صفحاتی دسترسی پیدا کند که وجود ندارند و در نتیجه به دنبال یک نقطه آسیب‌پذیر در وب‌سایت شما می‌گردند.

راهکارهای حرفه ای جلوگیری از حملات سایبری

8-      به تیم خود در مورد بهترین شیوه‌ها آموزش دهید.

ضعف آموزشی تیم شما ممکن است باعث نقض امنیتی شود؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که همه اعضای تیم که به وب‌سایت شما دسترسی دارند، اصول امنیت آنلاین را می‌دانند تا مطمئن شوید که وب‌سایت شما از امنیت کافی برخوردار است. پروتکل‌های امنیتی خوب شامل استفاده از رمزهای عبور قوی، عدم اشتراک‌گذاری اعتبار ورود و احتیاط در مورد کلیک کردن روی پیوندها یا دانلود پیوست‌ها است.

یکی از ساده‌ترین راه‌هایی که هکرها به وب‌سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند از طریق فیشینگ است که می‌تواند به‌راحتی از طریق افرادی که ناآگاه هستند و از نحوه شناسایی آن اطلاعی ندارند، امنیت سایت را تحت تأثیر قرار دهند؛ بنابراین مهم است که یک خط‌مشی امنیتی واضح داشته باشید که همه اعضای تیم شما بتوانند از آن پیروی کنند. هرچه تیم شما در مورد امنیت اطلاعات کمتری داشته باشد احتمال وقوع نقض امنیتی بیشتر است.

سخن پایانی

ایمن نگه داشتن وب‌سایت شما از دست هکرها باید به یک فرایند مدام تبدیل شود که نیاز به هوشیاری و اقدامات پیشگیرانه دارد. با توجه به این که تهدیدات امنیت سایبری بیش از هر زمان دیگری رواج یافته است، اجرای شیوه‌های امنیتی قوی ضروری است. با به‌روز‌رسانی منظم نرم‌افزار خود، استفاده از فایروال‌ها، پشتیبان‌گیری از اطلاعات و آموزش تیم خود می‌توانید خطر حمله سایبری را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

به یاد داشته باشید یک وب‌سایت امن نه‌تنها از کسب و کار شما محافظت می‌کند؛ بلکه باعث ایجاد اعتماد در مشتریانتان خواهد شد به طوری که مطمئن شوند در هنگام مرور و خرید در سایت شما امنیت لازم حاکم است و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

  • 37
  • 0
نظرات کاربران (0)
ثبت نظر