زیرساخت
زیرساخت های مقیاس پذیر برای سایت های پرترافیک
زیرساخت های مقیاس پذیر برای سایت های پرترافیک
زیرساخت های مقیاس پذیر برای سایت های پرترافیک
همه کسب و کارها در زمینههای مختلف به گونهای اقدام میکنند تا بتوانند در بازه زمانی کوتاهی، بازدیدکنندگان خود را تا حد زیادی بالا ببرند. در چنین حالتی اگر تلاشهای شما جواب دهد، ممکن است در طول روز هزاران بازدیدکننده داشته باشید و با درخواستهای متعددی روبهرو شوید.
از این رو سایت شما باید آمادگی جواب دهی به این تعداد درخواست را داشته باشد. پس نیاز به بهینهسازی زیرساختهای وبسایت خود دارید. در غیر این صورت سرعت لود شدن صفحات تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و نمیتوانید رضایت کاربر را جلب کنید.
در قسمتهای بعدی با ما همراه شوید تا توضیحات بیشتری درباره زیرساختهای مقیاس پذیر مورد نیاز برای سایتهای پرترافیک ارائه دهیم.
استفاده از CDN (Content Delivery Network) برای توزیع محتوای وب
یکی از زیرساختهای اصلی مورد نیاز برای سایتهای پرترافیک که روزانه بازدیدکنندگان بسیار زیادی دارند، CDN یا همان شبکه سرورهای متصل به هم در موقعیتهای جغرافیایی مختلف است. با استفاده از این شبکه شما میتوانید بارگذاری صفحات وب را در سرعت بالاتری انجام دهید. برای آشنایی با تکنیک های افزایش سرعت سایت کلیک کنید.
هر زمانی که یک کاربر از صفحات شما بازدید میکند، باید دادههای سرور شما در سراسر اینترنت منتقل شده تا در نهایت به کامپیوتر شخصی و یا تلفن هوشمند کاربر برسند. در صورتی که فاصله فیزیکی کاربر با سرور زیاد باشد، این روند بارگذاری مدت زمان زیادی طول میکشد. از این رو با استفاده از این شبکه، شما میتوانید روند ارسال محتوا را از سرورهای نزدیک به کاربر انجام دهید تا در مدتزمان کوتاهتری انجام شود.
مدتزمان بارگذاری در این حالت تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و کاربر میزان رضایت بالاتر به دست میآورد. وبسایتهای پرترافیک معمولا بیشتر از سایر گزینهها با کند شدن لودینگ درگیر هستند. از این رو استفاده از این شبکه برای آنها یکی از الزامات است. با کمک این شبکه شما میتوانید حتی محتواهای حجیم، عکسها و دادههای مختلف را هم در کوتاهترین زمان ممکن به کاربر نمایش دهید. علاوه بر این، با استفاده از این شبکه شما میتوانید در هزینه پرداختی برای پهنای باند هم صرفهجویی کنید. امنیت وبسایت هم در این حالت ارتقا پیدا کرده و شاهد اثرات مثبتی بر روی سئو سایت خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: افزایش رتبه سایت در گوگل
معماری ابری (Cloud Architecture) با استفاده از AWS، Google Cloud، Azure
افزایش کاربران و بازدیدکنندگان از صفحات وبسایت شما، ممکن است باعث مختل شدن سرورها شوند تا شما نتوانید خدمات لازم را آن طور که باید به کاربران ارائه دهید. این مشکل حتی در سایتهای بزرگی مانند آمازون هم رخ داده است. در نتیجه استفاده از زیرساختهای قوی برای این سایتهای پرترافیک از الزامات بوده و اصلا نباید نادیده گرفته شود. معماری رایانش ابری را میتوانیم بهعنوان یکی از جدیدترین تکنولوژیها در نظر بگیریم که در ابعاد مختلف زندگی روزمره ما کاربرد دارد.
امروزه درصد بسیار زیادی از سازمانهای مختلف، از مزایای این روش برای پردازش دادهها استفاده میکنند. معماری ابری به شما کمک میکند تا بدون نیاز به مدیریت فیزیکی سختافزار و نرمافزار خاص، بتوانید از طریق اینترنت به منابع محاسباتی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید.
مزایای بسیار زیادی که معماری ابری به همراه داشت، باعث شده تا امروزه شرکتهای مختلفی در زمینه ارائه خدمات ابری فعالیت کنند. شما بهراحتی میتوانید بر اساس کاربردها و ویژگیهایی که در نظر دارید، از میان این شرکتها به انتخاب بپردازید و از مزایای آنها بهرهمند شوید.
AWS
این شرکت زیر نظر آمازون اداره شده و به ارائه خدمات سرویسهای ابری میپردازد. سرویسهای ارائه شده توسط این شرکت تنوع گستردهای داشته و شامل محاسبات، ذخیرهسازی، پایگاههای داده، یادگیری ماشین، تحلیل داده و ... میشوند. از این رو شما بدون نیاز به زیرساختهای پیچیده و هزینهبر، میتوانید به منابع محاسبات مورد نیاز دسترسی داشته باشید. این سرویس میتواند تا حد زیادی برای تأمین زیرساختهای مورد نیاز سایتهای پرترافیک کمککننده باشد.
بیشتر بخوانید: افزایش ترافیک سایت
Microsoft Azure
آژورا یکی دیگر از شرکتهای ارائهدهنده خدمات در این زمینه بوده که توسط مایکروسافت ارائه شده است. این سرویس با دیگر محصولات شرکت مایکروسافت ادغام شده و توانسته نتیجه فوقالعادهای را به همراه داشته باشد. امروزه شرکتها و کسب و کارهای مختلف برای راحتی بیشتر فعالیتهای خود و تأمین زیرساختهای مورد نیاز، میتوانند از این گزینه استفاده کنند. آژورا هم سرویسهای متعددی را به کاربران خود ارائه میدهد که از میان آنها میتوانیم به محاسبات، پایگاه داده، تحلیل داده، ذخیرهسازی و حتی هوش مصنوعی اشاره کنیم.
Google Cloud
از دیگر ارائهدهندگان خدمات معماری ابری که این روزها عملکرد فوقالعادهای داشته و توانسته توجهها را به سمت خود جلب کند، باید به گوگل اشاره کنیم. شرکت گوگل به دلیل زیرساختهای فوقالعاده قوی و فناوریهای جدید خود، توانسته در این زمینه تا حد زیادی کارآمد باشد.
سرویسهای ارائه شده توسط گوگل برای دادههای بزرگ، یادگیری ماشین، محاسبات، ذخیرهسازی، پایگاه داده و همچنین تحلیل داده تا حد زیادی کاربردی هستند. همین امر باعث شده تا انواع وبسایتهای پرترافیک و پربازدید، بتوانند بهراحتی و با اطمینان خاطر کامل از مزایای این سرویسها بهرهمند شوند.
مدیریت دیتابیس های مقیاسپذیر (SQL و NoSQL)
در وبسایتهای پرترافیک، دادههای بسیار زیادی جریان دارد. بر این اساس این حجم از دادهها نیاز به مدیریت بهصورت اصولی دارند. همین امر باعث شده تا تقاضای دیتابیس برای این وبسایتها تا حد زیادی بیشتر شود. در نتیجه از ابزارهای خاص و ویژهای برای مدیریت دیتابیسهای مقیاس پذیر استفاده میکنند که هر کدام از آنها کاراییهای فوقالعادهای داشته و میتوانند نیاز این کسب و کارها وبسایتهای پرترافیک را به بهترین نحو ممکن پاسخگو باشند. پایگاه داده SQL بیشترین تمرکز خود را بر روی کاهش دادههای تکراری قرار دادهاند.
این زبان امروزه بهصورت گسترده برای جستوجوی پایگاه دادههای رابطهای مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس اطلاعات موجود در این زمینه، میتوانیم ادعا کنیم که این زبان میتواند برای پایگاه دادههای رابطهای، فرایند ذخیرهسازی و بازیابی سریع دادهها را با سرعت بالایی امکانپذیر کند. همچنین با کمک آن شما میتوانید به مدیریت و بررسی حجم زیادی از دادهها و کوئریهای پیچیده بپردازید؛ پس بهترین نتیجه را در روند مدیریت دیتابیس خواهید گرفت. از طرف مقابل NoSQL بهعنوان یک پایگاه داده غیر رابطهای بوده و ساختارهای متفاوتی هم نسبت به مدل قبلی دارد.
در این پایگاه انعطافپذیری بسیار بالایی برای تنظیم و مدیریت دادهها وجود دارد و شما میتوانید از بهترین قالبها متناسب با دادههای مختلف، برای مدیریت آنها استفاده کنید. استفاده از SQL برای کار کردن با دادههای مرتبط مناسب است. این پایگاهها بهراحتی از طریق برنامههای مختلف قابل دسترس هستند.
همچنین مدیریت حجم بالایی از اطلاعات با کمک آنها سادهتر خواهد بود. از آنجایی که همه بخشهای اطلاعات در یک مکان ذخیرهشدهاند، برای ارزیابی یکپارچه دادهها هم گزینه خوبی محسوب میشود. در مواقعی که زمان دسترسی سریع به دادههای بزرگ اهمیت داشته باشد، NoSQL گزینه بهتری محسوب میشود. در مواقعی که مقدار زیادی از دادههای متغیر وجود داشته و یا نیاز به مدلهای انعطافپذیر داشته باشید، این سیستم به شما کمک خواهد کرد.
DevOps و CI/CD برای بهبود فرآیندهای توسعه و استقرار
در دنیای امروز و فضای کسب و کار، به سمتی میرویم که سرعت و کیفیت اهمیت بسیار بالایی در روند موفقیت کسب و کارهای مختلف دارد. افزایش تقاضا در وبسایتهای پرترافیک، باعث شده تا به بهروزرسانیهای سریع و ارائه خدمات با بالاترین سطح کیفیت نیاز داشته باشیم. پس سازمانهای مختلف به دنبال روشها و ابزارهای خاصی هستند که با کمک آنها بتوانند به بهینهسازی و بهبود انواع فرایندهای توسعه و استقرار نرمافزار بپردازند.
در این زمینه دو رویکرد اصلی DevOps و CI/CD در اختیار کسب و کارهای مختلف قرار میگیرد که میتوانند از آنها استفاده کنند. DevOps در واقع ترکیبی از توسعه و عملیات بوده و به مجموعه گستردهای از شیوهها و فلسفهها اشاره دارد. هدف همه آنها ارتقاء همکاری و ایجاد ارتباط بین گروههای توسعهدهنده و عملیات است؛ در نتیجه کمک ویژهای در روند کاهش زمان توسعه و بهبود کیفیت و روند پاسخگویی میکند.
به عبارتی شما با کمک این رویکرد میتوانید بهترین تعامل را میان گروههای مختلف ایجاد کرده و در تمام مراحل چرخه، به میزان قابلتوجهی اثرگذار باشید. از جمله اساسیترین اصول و ویژگیهای این رویکرد میتوانید به همکاری بهبود یافته، اتوماسیون فرایندها، مدیریت تغییرات مداوم، پایش و تجزیه و تحلیل اشاره کنیم. رویکرد کاربردی دیگری که در این زمینه وجود دارد، CI/CD بوده که به معنای یکپارچهسازی و تحویل مداوم است. این رویکرد هم ویژگیهای خاصی دارد که از میان آنها میتوانیم به ادغام مداوم کد، ساخت خودکار، بازخورد سریع، تست خودکار، تحویل مداوم، استقرار خودکار و ارتقاء مستمر اشاره کنیم.
سخن پایانی
آنچه که در این مطلب از شرکت طراحی سایت ایده پویا گفته شد، اگر برای افزایش بازدید و ترافیک وبسایت خود اقدام کردهاید، باید به زیرساختهای آنهم توجه ویژهای داشته باشید. شما نمیتوانید بدون در نظر گرفتن وضعیت زیرساختها، صرفا به افزایش ترافیک توجه داشته باشید. در این حالت در روند ارائه خدمات و جواب دهی به کاربران، با مشکلات زیادی درگیر خواهید شد و نمیتوانید رضایت آنها را به دست آورید.
در قسمتهای قبلی بهصورت کلی به بررسی زیرساختهای مقیاسپذیر برای سایتهای پرترافیک پرداختیم و توضیحات لازم را درباره اجرای این زیرساختها ارائه دادیم. با کمک این موارد شما میتوانید به بهینهسازی وبسایت خود بپردازید تا در زمان اجرا با هیچگونه مشکل و یا اختلال با سرور همراه نباشد.
- 8
- 0
نظرات کاربران (0)