طراحی
طراحی فلت و متریال، چه تفاوت هایی بین این دو نوع وجود دارد؟
طراحی فلت و طراحی متریال، چه تفاوت هایی بین این دو نوع طراحی وجود دارد؟
طراحی فلت و طراحی متریال، چه تفاوت هایی بین این دو نوع طراحی وجود دارد؟
اگر با مفاهیم طراحی سایت آشنا باشید، مطمئنا در تمایز بین طراحی متریال و طراحی فلت دچار چالش خواهید شد. طراحی متریال، زبانی جدید در طراحی سایت است که گوگل در یکی از کنفرانس های خبری خود آن را معرفی کرده است. در روش طراحی سایت فلت تا حد امکان از سایه ها و گرادیان رنگی استفاده نشده و اجزای اصلی صفحه سایت با استفاده از رنگ های یک دست و درخشان در کنار فونت های خوانا به نمایش گذاشته می شوند.
اما به راستی چه تفاوت هایی بین این دو شیوه طراحی وجود د ارد؟ کدام یک بر دیگری ارجحیت دارد؟ در حقیقت، یکی از نگرانی های طراحان مبتدی، تشخیص به موقع تفاوت های میان این دو نوع سبک از طراحی می باشد. در این مقاله قصد داریم به برخی از تفاوت های عمده بین طراحی متریال و طراحی فلت بپردازیم.
اسکوئومورفیسم در طراحی سایت به چه معناست؟
اسکوئومورفیسم ، در طراحی به معنای میزان تقلید طرح از جهان فیزیکی است. دراین رویکرد معمولا، ابزارهای آنلاین ساخته شده در صورتی ایده آل هستند که برای ابراز خود تداعی گر یک ابزار فیزیکی باشند! اسکومورفیسم درست نقطه مقابل طراحی فلت است. در اسکومورفیسم تلاش می شود فضای سه بعدی پیرامون را برای کاربر در تجربه ای مجازی بازسازی کرد.
موضوع اصلی با این نوع از طراحی ها این است که اغلب زیاد از حد هستند تا آنجا که المان های طراحی دیگر جالب و مفید نیستند و در عین حال عملکرد سایت یا اپلیکیشن را مسدود میکنند.
کلید اصلی اجتناب از ناکامی، بدون توجه به استایل طراحی که شما برگزیده اید، رعایت اصول طراحی سایت است. اگر شما در آغاز انتخاب کنید که چه نوع طراحی را میخواهید پیاده سازی کنید، محصول نهایی عذاب آور خواهد بود. درعوض، در آغاز به هدف نهایی سایت فکر کنید و اینکه کاربران چگونه به اهدافشان خواهند رسید. اگر اینکار را انجام ندهید، هیچ استایلی نمیتواند پروژه شما را نجات دهد.
طراحی فلت (تخت) در طراحی سایت
طراحی فلت، در بسیاری از جهات، طراحی ساده به اصول اولیه است طراحی فلت نوعی طراحی سایت است، خالی از هر گونه المان سه بعدی. این طراحی هرگونه سلیقهی سبکی را که سعی کند تصور معادلی از دنیای واقعی بدهد را حذف میکند مانند سایه های عمیق، شیب و بافت. طراحی سایت فلت صرفا بر فعل و انفعال آیکون ها، تایپوگرافی، و رنگ متمرکز شده است. طراحی سایت فلت بصورت منحصر به فردی برای نخستین بار اینترنت و نیازهای کاربران آن را با دکمه ها و طرح های رنگی ساده در راستای کارآمدی و درک و شناسایی سریع عناصر و آیکون های نرم افزار ارائه نمود. یکی از اولین سبک های منسجم ساخته شده با هدف و برای رسانه های دیجیتال است.
ویژگی و هدف اصلی در استفاده از سبک طراحی فلت ، پیاده سازی و رعایت دقیق اصول کاربردپذیری ، دسترسی پذیری و معماری محتوا و اطلاعات به شکلی کاملا بهینه و پایدار است . اینکه در این سبک طراحی ما از فضاهای باز و المان های نسبتا بزرگ استفاده میکنیم بدین دلیل هست که آن چیزی را در اختیار مخاطب قرار دهیم که دقیقا به آن نیاز خواهد داشت و با صرف نظر از زرق و برق های گرافیکی آنچنانی که در سال های گذشته و چه بسا حال حاضر هم استفاده میشود دور شویم و به یک نکته جامع برسیم که اولین و تنها چیزی که از سایر موارد در طراحی صفحات وب و اپلیکیشن ها اهمیت دارد محتوا بر اساس نیاز مخاطب می باشد. در ادامه برخی از مزایا و معایب طراحی فلت را با شما به اشتراک می گذاریم:
مزایا طراحی فلت در طراحی سایت
1-اصول طراحی المان های فلت به راحتی به صورت قالب های واکنشگرا سازماندهی می شوند
2-طرح ساده می شود ، عناصر غیر ضروری گرافیکی و متحرک حذف شده و نتیجه آن کاهش زمان بارگذاری است.
3-حذف تمام گزینه های طراحی غیر ضروری ، موجب تسهیل طراحی سایت و سریع تر شدن روند پروژه است
4-فقدان عناصر اسكوئومورفيك می تواند خواندن و درک مطالب سایت را ساده تر نماید و آن را سرعت بخشد.
5-همچنین تمام گزینه های طراحی غیر ضروری را حذف می کند و باعث تسهیل طراحی سریع سایت می شود.
5-طراحی های فلت، بی نهایت قابل انطباق بوده و به راحتی می توان آن ها را تبدیل به ریسپانسیو کرد.
معایب طراحی فلت در طراحی سایت
1-طراحی فلت شما را محدود به اشکال و آیکن های ساده و رنگ ها می نماید.
2-اگر بیش از حد از آن بهره گرفته شود هویت سایت نیز به زبان ساده یک دست و یکنواخت و تکراری می شود.
3-برخی از سایت ها یا برنامه ها نیاز به راهنمایی بصری و گرافیکی پیچیده ای دارند تا کاربر را از طریق فرآیند هدایت کند، که یکی از نقاط مهم شکست طراحی فلت به حساب می آید. یکی از شکایات رایج این است که عدم سایه افتادن و لبه های بلند می تواند دشوار باشد که دکمه های قابل کلیک را جدا از گرافیک برداری های استاتیک قرار دهید.
4-هرج و مرج موجود در طراحی فلت می تواند برای ایجاد یک وب سایت یا اپ موبایل اصلی و اورجینال سخت و مشکل ساز باشد.
طراحی متریال در طراحی سایت
اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم متریال دیزاین چیست، میتوانیم بگویم متریال دیزاین نسخه مکتوب، مستند و علمی طراحی فلت هست. این طراحی توسط گوگل به وجود آمده. همه اصول طراحی آن، بند به بند توسط گوگل طراحی شده و همهی تغییرات مفهومی توسط گوگل هدایت و کنترل شده است. منتقدان طراحی فلت استدلال می کنند که بیش از حد برای از بین بردن تمام زوایای اسکوئومورفیسم تلاش میکند.
طراحی فلت بنظر آنها بیش از حد رادیکالی است. طراحی متریال وارد شد تا محور Z را به وب بازگرداند. مجموعه ای از استانداردهای طراحی توسط Google در یک سند گنجانده شده است چاشنی اسکوئومورفیسم کمی به طراحی فلت افزوده شود، ولو با شناور ساختن چند طرح فلت در یک قاب.
مزایای طراحی متریال در طراحی سایت
1-آرایش 3 بعدی آن ایجاد تعامل با کاربر را ساده تر می کند. به عنوان مثال از سایه ها برای نشان دادن ترتیب لایه ها استفاده می شود.
2-بر خلاف طراحی فلت ، طراحی متریال دارای مجموعه ای از دستورالعمل های دقیق و خاص هستند.
3-اگر در زمینه طراحی سایت و توسعه و طراحی برنامه موبایل هستید ، طراحی متریال می تواند یک طراحی یکپارجه و ریسپانسیو برای تمام دستگاه ها ارائه دهدو یک راهکار مناسب برای توسعه برند شماست
4-این نوع طراحی مناسب برای اصول انیمیشین سازی است و باید به صورت دستی اجرا گردد.
معایب طراحی متریال در طراحی سایت
1-جدا از این که طراحی متریال را دوست دارید یا نه ، این روند طراحی به دست و پای گوگل گره خورده است و این خوب نیست. هویت منحصر بفرد و یکتا را از روح سایت می گیرد.
2-طراحی متریال باعث پایبندی توسعه دهندگان به مواد و مفاد دستور العمل ها و کاهش خلاقیت فردی در پروژه می شود.
نتیجه گیری
در واقع نمی توان گفت طراحی متریال الویت بیشتری نسبت به طراحی فلت دارد. هر دو بسیار مینیمال و زیبا هستند. ممکن است با خودتان فکر کنید که طراحی فلت کاربرد بیشتری در طراحی وب سایت دارد اما اصلا اینچنین نیست. در مورد طراحی انیمیشن ها به طراحی متریال نیاز دارید. تنها چیزی که باید به آن فکر کنید، نمایی کاربر پسند در وب سایت و ادغام این دو نوع سبک و یا به عبارتی بهتر، زبان طراحی است.
بسیاری از طراحان مجرب ، طراحی با استفاده از سبک طراحی فلت را ترجیح می دهند. بارگیری با استفاده از این سبک طراحی، بسیار سریع تر صورت می گیرد زیرا در نمای انیمیشن برای این که تصاویربرجسته تر شوندف قطعا زمان بارگیری تصویر و فیلم نیز افزایش خواهد یافت. اگر علاقه ای به طراحی انیمیشن های گرافیکی ندارید، توصیه می کنیم سراغ طراحی فلت بروید. ولی چنانچه به فکر راه اندازی یک وب سایت فانتزی باشید، طراحی متریال بهترین ایده می باشد.
- 90
- 0
نظرات کاربران (0)