معماری
معماری های میکروسرویس و مزایای آنها در توسعه وبسایت های بزرگ
معماری های میکروسرویس و مزایای آنها در توسعه وبسایت های بزرگ
معماری های میکروسرویس و مزایای آنها در توسعه وبسایت های بزرگ
معماری میکروسرویسها رویکردی برای طراحی سیستم است که با کمک آن، سیستمهای پیچیده را به خدمات جزئیتر و با قابلیت بهتر برای مدیریت تقسیم میکنند. با کمک قواعد میکرو سرویس میتوان سیستمهایی مقیاسپذیر، انعطافپذیر و با نگهداری آسانتر طراحی کرد. این معماری مزایایی را به همراه دارد که با بهرهگیری از آنها میتوان برنامههایی با سرویسهای کوچک و مستقل طراحی کرد که از طریق API با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
مزایای معماریهای میکروسرویس باعث شده تا ما در ادامه این مطلب از شرکت طراحی سایت ایده پویا بخواهیم بهطور کامل به بررسی آنها و تاثیری که در توسعه وبسایتهای بزرگ دارند، بپردازیم.
میکروسرویسها چیست؟
بهتر است ابتدا تعریف مختصری از میکروسرویسها داشته باشیم. بر خلاف برنامههای یکپارچه، معماری میکروسرویسها کمک میکند تا ویژگیهای جدیدی را پیادهسازی کنیم و بدون نیاز به بازنویسی بخشهای زیادی از کد، تغییرات را سریعتر انجام دهیم. معماری Microservices یک برنامه را به یک سری از خدمات مستقل قابل استقرار تقسیم میکند. چندین میکروسرویس با هم ترکیب میشوند تا یک برنامه ایجاد کنند که هر کدام بخشی از عملکرد یک دامنه را ارائه میدهند.
میکروسرویسها با استفاده از APIهایی مانند REST یا gRPC با یکدیگر تعاملی آزادانه دارند. توسعهدهندگان میتوانند هر سرویس را بهطور جداگانه گسترش داده و مقیاسبندی کنند تا امکان تحویل سریع برنامههای بزرگ و پیچیده سریعتر فراهم شود.
میکروسرویسها چگونه کار میکنند؟
معماری میکروسرویسها با معماری یکپارچه متفاوت است؛ زیرا بهعنوان یک واحد عمل نکرده و برای مجموعهای از برنامههای کاربردی مستقل عمل میکند. یک دروازه API وابستگی اپلیکیشنها را به APIهای میکروسرویس آسانتر کرده و همچنین امکان تعویض میکروسرویسها را با موارد دیگر بدون هیچ اختلالی فراهم میکند. از مهمترین ویژگیهای میکروسرویسها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- - هر میکروسرویس با پایگاه داده، منطقه تجاری و API خود بهطور مستقل اجرا میشود.
- - معماری میکروسرویس، انعطافپذیری را برای ارتقاهای plug-and-play فراهم میکند و مقیاسبندی اجزای خاص را در یک برنامه بدون تأثیر بر کل سیستم ساده خواهد کرد.
- - ابزارهای DevOps مانند Kubernetes و Docker بهطور موثری قدرت پردازش را در میکروسرویسها توزیع میکنند.
بررسی مزایای میکروسرویسها
میکروسرویسها انعطافپذیری و سرعت را از طریق معماری مدولار ارائه کرده و همچنین پیشرفت سریعتر و نگهداری آسانتر را تقویت میکنند. از مهمترین مزایای معماری میکروسرویس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مقیاس پذیری سریع
تیمهای DevOps به لطف عملکرد مستقل هر سرویس در معماری میکروسرویسها میتوانند اجزای جدیدی را بدون کوچکترین خرابی ایجاد کنند. همچنین به شما این امکان را میدهند تا بتوانید بهترین زبان یا فناوری هر سرویس را بدون این که درباره سازگاری آن نگران باشید، انتخاب کنید.
امکان جداسازی خطاها
معماری میکروسرویسها تقسیمبندی شدهاند؛ به طوری که اگر یک سرویس با خطا یا خرابی مواجه شود، در کل سیستم منتشر نخواهد شد.
افزایش بهره وری تیم
معماری میکروسرویس به تیمهای کوچک اجازه میدهد تا بر توسعه، استقرار و نگهداری یک سرویس خاص تمرکز کنند، بدون این که تحت فشار پیچیدگیهای کل سیستم قرار گیرند. این سبک از معماری حس مالکیت و تخصص را در تیمها تقویت میکند و اعضای تیم را قادر میسازد تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و کیفیت بالایی از خدمات را در حوزه مربوط به خود ارائه دهند.
زمان استقرار سریعتر
در معماریهای یکپارچه، ایجاد هر تغییری نیازمند استقرار مجدد کل برنامه است. معماری میکروسرویس، انتشار سریعتری را ممکن میسازد؛ زیرا هر سرویس بهطور مستقل تکامل مییابد و مستقر میشود. با جداسازی خدمات به این روش، سرعت افزایش مییابد و میتوانید خیلی سریع بهروزرسانیها یا اصلاحات را با حداقل اختلال در سیستم کلی ارائه دهید.
افزایش کارایی و کاهش هزینهها
معماری میکروسرویس تخصیص و نگهداری منابع را بهینه میکند، زیرا تیمها روی سرویسهای کوچک و کاملا تعریفشده کار میکنند. از طرفی تلاشها برای خدمات خاص بومیسازی میشوند و هزینههای کلی توسعه و نگهداری سیستم را کاهش میدهند. تیمها بر روی عملکردهای خاص تمرکز میکنند و اطمینان میدهند که منابع بهطور موثر و بدون نیاز به ظرفیت اضافی استفاده میشوند.
توانایی آزمایش کردن
ارائه ویژگیهای جدید با معماری میکروسرویس ساده است، زیرا هر سرویس مستقل از سرویسهای دیگر است. اگر مشتریان ویژگیهای جدید را دوست نداشته باشند، میتوان آنها را بدون تاثیر بر بقیه عملیات بهراحتی حذف کرد.
بهبود امنیت دادهها
اگر اجزای معماری سیستمهای کامپیوتری به قطعات کوچکتر تجزیه شوند، دادههای حساس در برابر نفوذ از ناحیه دیگر محافظت میشوند. در حالی که بین همه میکروسرویسها ارتباط وجود دارد، توسعهدهندگان میتوانند از APIهای امن برای اتصال سرویسها استفاده کنند. APIهای امن از دادهها محافظت میکنند و مطمئن میشوند که فقط برای کاربران، برنامهها و سرورهای دارای مجوز خاص در دسترس هستند.
زمان ورود سریعتر به بازار
توسعهدهندگان با معماری میکروسرویسها دیگر از تضاد با کدهای دیگر یا ایجاد قطعی خدمات در وبسایت نمیترسند. تیمهای توسعهای که روی میکروسرویسهای مختلف کار میکنند، لازم نیست منتظر پایان کار یکدیگر باشند. شرکتها میتوانند ویژگیهای جدید را به سرعت ارتقا داده و به کار ببرند و اجزای قدیمیتر را ارتقا دهند؛ زیرا فناوریهای جدید به آنها اجازه تکامل میدهد.
برخورداری از جذابیت برای مهندسان
معماری میکروسرویسها برای مهندسان فریبنده است، زیرا میکروسرویسها بر آخرین شیوههای مهندسی و ابزارهای توسعهدهنده تکیه دارند و این یک مزیت مهم برای مشاغلی است که امیدوارند متخصصان را جذب کنند.
سخن پایانی
ما در این مقاله بهطور کامل میکروسرویسها را معرفی کردیم و مهمترین مزایای آنها را مورد بررسی قرار دادیم. اینکه شما بهعنوان یک توسعهدهنده به سراغ معماری یکپارچه یا معماری میکروسرویسها بروید، کاملا بستگی به اهداف مورد نظرتان دارد. اگر سرعت، نوآوری و کارایی برایتان اهمیت دارد و به دنبال انعطافپذیری در انتخابهای خود هستید تا نحوه عملکرد کسب و کارها را متحول کنید، قطعا معماری میکروسرویس بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
- 29
- 0
نظرات کاربران (0)