تشخیص
تشخیص کد نویسی و زبان برنامه نویسی سایت
تشخیص کد نویسی و زبان برنامه نویسی سایت
تشخیص کد نویسی و زبان برنامه نویسی سایت
این روزها متدها، روشها و زبانهای مختلفی برای طراحی وبسایت وجود دارند. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که طراحی خاص و منحصربهفرد یک وبسایت توجه شما را به خود جلب کند. در این حالت باید به دنبال زبان استفاده شده برای طراحی و برنامهنویسی آن باشید. تشخیص پلتفرم استفاده شده برای طراحی سایت اهمیت زیاد دارد؛ زیرا کمک میکند تا شما هم طراحی مشابهی داشته باشید و بتوانید از ایدههای آن بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: مهمترین کدهای طراحی سایت
روشهای تشخیص کد نویسی و زبان برنامهنویسی یک سایت
در بخشهای بعدی با ما همراه باشید تا چند نمونه از روشهای تشخیص کد نویسی و برنامهنویسی را توضیح دهیم.
بررسی URL
در برخی از مواقع شما میتوانید نشانههایی از زبان برنامهنویسی و یا کد نویسی استفاده شده در سایت را مشاهده کنید. چنانچه در این بخش عبارت php به چشم بخورد، میتوانیم نتیجه بگیریم که از زبان PHP در طراحی آن استفاده شده است.
لازم به ذکر است که دقت این روش نسبتا کم بوده و شما نمیتوانید بهصورت صد درصدی به آن استناد کنید. برخی از وبسایتها ترجیح میدهند که URL خود را به نحوی تنظیم و طراحی کنند که تکنولوژیهای استفاده شده پنهان باقی بمانند. بهصورت کلی شما این روش را میتوانید بهعنوان نقطه شروع در نظر بگیرید تا سپس به سراغ راهکارهای بعدی بروید.
بررسی سورس کد
روش دیگری که در این زمینه کاربردی بوده، مشاهده کد منبع و یا همان سورس کد است. با کمک کلیدهای ctrl+U و یا از طریق کلیک راست و انتخاب گزینه View Source برای مشاهده کد منبع اقدام کنید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در این زمینه، شما میتوانید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- تگهای HTML برای بررسی ساختار کلی صفحه
- فایلهای CSS برای طراحی ظاهری وبسایت
- فایلهای جاوا اسکریپت برای اضافه کردن تعامل و پویایی به سایت
- کامنتها برای توضیح کدهای استفاده شده توسط توسعهدهندگان
بررسی خطاهای سایت
از دیگر روشهایی که میتواند در این زمینه تا حد زیادی کمککننده باشد، بررسی خطاهای ظاهرشده در وبسایت است. در این خطاها هم ممکن است نشانههایی از زبان برنامهنویسی وجود داشته باشد. جستوجوی خطاهای front-end و back-end در موتورهای جستوجو میتواند کمککننده و اثرگذار باشد.
بیشتر بخوانید: بررسی زبان برنامه نویسی دات نت
استفاده از ابزارها برای تشخیص زبان و کد نویسی سایت
اهمیت این موضوع و تشخیص زبان و کد نویسی سایت، باعث شده ابزارهای مختلفی هم در این زمینه طراحی شوند. استفاده از این ابزارهای آنلاین معمولا دقت بالایی دارند و بهعنوان یک روش کاربردی در این زمینه شناخته میشوند. با کمک این ابزارها میتوان به آنالیز کد منبع، عوامل، زبان برنامهنویسی، فریمورکها، کتابخانههای جاوا اسکریپ و همچنین دیگر تکنولوژیهای استفاده شده به دست آورد. از جمله بهترین ابزارهای کاربردی در این زمینه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
Builtwith
برای استفاده از این ابزار باید وارد سایت Builtwith شده و آدرس سایت مورد نظر را در قسمت مشخص شده وارد کنید. سپس بر روی Lookup کلیک کرده تا تمام اطلاعات فنی و تکنولوژی استفاده شده در سایت به شما نمایش داده شوند. در این حالت میتوانید به ماژولها و افزونهها، زبان سایت، سیستم فروشگاهی، فریمورکها، نوع سیستم مدیریت محتوا، وب سرور، نوع SSI، نوع CDN و سیستم ارائه دنده ایمیل دسترسی داشته باشید.
Similartech
برای استفاده از این ابزار میتوانید از سایت اصلی similartech استفاده کرده و یا اینکه از طریق دانلود این ابزار در مرورگر کروم اقدام کنید. با نصب اکستنشن similartech در مرورگر خود، یک آیکون مخصوص در بالای سمت راست نمایش داده میشود. شما میتوانید سایتی که در نظر دارید را باز کرده و سپس بر روی آیکون ابزار کلیک کنید. در قدم بعدی بر روی تب مخصوص کلیک کرده و شرایط دسترسی به اطلاعات فنی سایت را فراهم کنید.
Wappalyzer
استفاده از این ابزار هم بهصورت نسخه وب و هم بهصورت اکستنشن در مرورگر کروم و فایرفاکس امکانپذیر است. شما با کمک این ابزار و آنالیز کد منبع سایت، میتوانید به انواع تکنولوژیهای استفاده شده در طراحی وبسایت دسترسی داشته باشید. استفاده از این ابزار باعث میشود تا به زبانهای برنامهنویسی مختلف سرور و همچنین فریمورکها دسترسی داشته باشید. در قدم اول باید در سایت ثبتنام کرده و آدرس سایت را در کادر مشخص شده وارد کنید. با تائید این آدرس، تمام نتایج مورد نظر به شما نمایش داده میشوند.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد زبان برنامه نویسی سایت
WhatRuns
از دیگر ابزارهای دقیق و کاربردی که میتوانید برای تشخیص کد نویسی و زبان برنامهنویسی یک سایت استفاده کنید، باید به WhatRuns اشاره کنیم. امکان نصب این ابزار در مرورگر کروم وجود دارد. استفاده از این ابزار هم اطلاعات دقیقی درباره سیستم مدیریت محتوای سایت، نام قالب سایت، ویرایشگر و ... را به شما ارائه میدهد.
Whatcms
این ابزار هم برای تشخیص زبان برنامهنویسی یک سایت بسیار کاربردی بوده و میتواند نتایج مطلوبی را در اختیار شما قرار دهد. با کمک این سایت شما میتوانید به نام قالب سایت وردپرسی و همچنین سرویس ارائهدهنده هاستینگ آن دسترسی داشته باشید. دسترسی و استفاده از این سایت بهراحتی امکانپذیر بوده و شما بهسادگی میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید.
NetCraft
اگر به دنبال ابزاری هستید که همه اطلاعات فنی و کاربردی سایت را بهصورت کامل در اختیار شما قرار دهد، این گزینه انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. NetCraft یکی از قدیمیترین گزینهها در این زمینه بوده که سرویسهای متنوعی را ارائه داده تا کاربران بتوانند از انواع خدمات استفاده کنند. شما تنها با کپی کردن آدرس سایت در قسمت مشخص شده، میتوانید همه اطلاعات مربوط به آن را در اختیار داشته باشید.
سخن پایانی
در دنیای کسب و کار کنونی، کسب آگاهی درباره اطلاعات فنی سایتهای مختلف اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. رقیبان میتوانند از طریق آنالیز فعالیت یکدیگر، بهصورت سازماندهی شده به فعالیت خود ادامه دهند. در بخشهای قبلی چند نمونه از کاربردیترین و بهترین روشهای تشخیص کدنویسی و زبان برنامهنویسی سایت را ارائه دادیم تا در مواقع مورد نیاز بتوانید از آنها استفاده کرده و اطلاعات مورد نظر را به دست آورید. ابزارها و سایتهای معرفی شده همه دقیق و سریع هستند و میتوانند تا حد زیادی کمککننده باشند.
- 11
- 0
نظرات کاربران (0)