توسعه

توسعه APIهای RESTful و GraphQL برای ارتباط فرانت اند و بک اند

توسعه APIهای RESTful و GraphQL برای ارتباط فرانت اند و بک اند

تاریخ انتشار خبر : 1403 آذر 24

توسعه APIهای RESTful و GraphQL برای ارتباط فرانت اند و بک اند

این روزها توسعه وب‌سایت یکی از پرطرفدارترین حوزه‌های فناوری اطلاعات است که شامل دو بخش توسعه بک اند و فرانت اند می‌شود؛ اما یک وب‌سایت فقط آن چیزی نیست که شما در ظاهر می‌بینید. هزاران مورد وجود دارند که با کلیک بر روی یک دکمه در قسمت جلوی کار و در پشت صحنه اتفاق می‌افتد. یکی از مسائلی که مورد توجه توسعه‌دهندگان قرار دارد، به نحوه ارتباط بین فرانت اند و بک اند مربوط می‌شود.

چگونه frontend و backend با یکدیگر تعامل دارند؟ توسعه APIهای RESTful و GraphQL یکی از راهکارهایی است که برای ارتباط فرانت اند و بک اند به کار گرفته می‌شود و در ادامه این مطلب از شرکت طراحی سایت ایده پویا به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

APIها چیست؟

بهتر است ابتدا بدانیم که API چیست و چه نقشی در توسعه وب‌سایت‌ها دارد؟ APIها ستون فقرات ارتباط بین مشتریان و سرورها در دنیای مدرن توسعه وب و موبایل هستند. دو تا از محبوب‌ترین روش‌ها برای مدیریت این ارتباط، API ‌های RESTful و GraphQL هستند. اگرچه هدف هر دو دستیابی به نتایج مشابه (انتقال داده‌ها) است؛ اما این کار را به روش‌های کاملاً متفاوتی انجام می‌دهند.

آژانس دیجیتال مارکتینگ

چرا APIها حیاتی هستند؟

حضور APIها به چند دلیل حیاتی است:

-         کارایی و سرعت: APIها اجازه می‌دهند که فرانت اند و بک اند به‌سرعت و به طور کارآمدتری با هم ارتباط برقرار کنند و اطمینان حاصل کنند که برنامه به‌خوبی اجرا می‌شود و تجربه کاربر به‌صورت یکپارچه است.

-         سادگی: APIها فرایند توسعه را با امکان تبادل داده‌ها بدون نیاز به ارتباط مستقیم دائمی به فرانت اند و بک اند ساده می‌کنند. توسعه‌دهندگان نیازی به دانستن نحوه اجرای backend برای درخواست از frontend ندارند، زیرا آن‌ها فقط باید زبان API را بدانند.

-         انعطاف‌پذیری: با APIها توسعه‌دهندگان می‌توانند به‌راحتی ویژگی‌های جدیدی را بدون ایجاد تغییرات قابل توجه در بک اند و بالعکس به صفحه اصلی اضافه کنند. این باعث انعطاف‌پذیری بیشتر برنامه‌ها و به‌روزرسانی یا نگهداری آن‌ها می‌شود.

RESTful API چیست؟

Representational State Transfer یا REST یک سبک معماری برای طراحی برنامه‌های کاربردی شبکه‌ای است. مجموعه‌ای از محدودیت‌ها و مشخصات برای ساخت سرویس‌های وب مورد استفاده برای ارتباط با سایر سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی وب از طریق HTTP را مشخص می‌کند. منابع را از طریق روش‌های HTTP از جمله GET، POST، PUT، DELETE دست‌کاری می‌کند و داده‌های JSON یا XML را برمی‌گرداند. این از یک مدل ارتباطی مشتری - سرور بدون حالت تبعیت می‌کند؛ به این معنی که هر درخواست از مشتری به سرور مستقل است.

GraphQL چیست؟

GraphQL یک زبان پرس و جو و زمان اجرا برای ایجاد و اجرای کوئری‌های API است. این برنامه توسط تیم فیس‌بوک در سال 2012 ایجاد شد و در سال 2015 به‌صورت منبع باز درآمد. این طرح‌واره داده‌ها را در API ارائه می‌دهد، به کاربران اجازه خواهد داد ساختار داده مورد ‌نیاز خود را مشخص کنند و سرور فقط داده‌های درخواستی را برمی‌گرداند. این می‌تواند مقدار داده‌های ارسال شده از طریق شبکه را کاهش دهد و کار با API ‌های دارای طرح‌های داده پیچیده را بسیار آسان‌تر کند.

فرانت اند و بک اند چگونه با هم ارتباط دارند؟

وقتی از یک وب‌سایت بازدید می‌کنید، آنچه می‌بینید و با آن تعامل می‌کنید فقط نوک یک کوه یخ است. بسیار شبیه به یک کوه یخ، بیشتر عملیات در زیر سطح انجام می‌شود. این قسمت که اغلب نادیده گرفته می‌شود برای عملکرد صحیح قسمت قابل‌مشاهده بسیار مهم است. تعامل بین فرانت اند و بک اند رقصی از درخواست‌ها و پاسخ‌ها است که توسط پروتکل‌هایی مانند HTTP (پروتکل انتقال ابر متن) تسهیل می‌شود.

هنگامی که شما به‌عنوان کاربر در قسمت فرانت اند کاری می‌کنید (مثل کلیک کردن روی دکمه ارسال در یک فرم)، کد فرانت اند درخواستی به بک اند ارسال می‌شود. این درخواست می‌تواند برای بازیابی داده‌ها (درخواست GET) یا ارسال داده‌ها (درخواست POST) و یا اقدامات دیگر باشد.

هنگامی که بک اند درخواست را دریافت می‌کند، آن را پردازش کرده و با پرس‌وجو از پایگاه داده، انجام محاسبات یا هر اقدام ضروری دیگر، داده‌ها یا تأیید را به فرانت اند ارسال می‌کند.  سپس frontend این داده‌ها را می‌گیرد و صفحه وب را بر این اساس به‌روز می‌کند. فناوری‌هایی مانند AJAX و چارچوب‌هایی مانند React یا Angular این تعاملات را روان‌تر و پویاتر خواهند کرد. 

در ادامه به زبان ساده‌تر ارتباط بین فرانت اند و بک اند توضیح داده شده است:

1-    شما درخواست می‌کنید: هنگامی که وارد یک وب‌سایت می‌شوید و به دنبال جستجوی یک محصول هستید، درخواستی را از فرانت اند به بک اند ارسال می‌کنید.

2-    بک اند درخواست شما را پردازش می‌کند: بک اند درخواست شما را می‌گیرد، آن چه را باید انجام شود؛ مانند جستجوی محصول در یک پایگاه‌داده مشخص می‌کند و پاسخ را آماده می‌کند.

3-    شما یک پاسخ دریافت می‌کنید: پشتیبان پاسخ را به قسمت جلویی ارسال می‌کند و سپس اطلاعات یا تغییرات را بر اساس پاسخ به شما نشان می‌دهد.

تاثیر APIهای GraphQL در توسعه فرانت اند

GraphQL API آینده امیدوار‌کننده‌ای در برنامه‌نویسی front-end دارد و با توجه به ظرفیت آن برای مدیریت منابع داده‌های مختلف و استفاده بهینه از پهنای باند شبکه پیش‌بینی می‌شود که محبوبیت آن در آینده افزایش می‌یابد. در دسترس بودن APIهای بیشتر به این معنی است که فرایند توسعه سریعتر و مؤثرتر می‌شود.

GraphQL برای معماری backend-for-frontend ضروری است؛ زیرا به مشتریان اجازه می‌دهد تا داده‌های مورد نیاز خود را درخواست کنند و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا Backendهایی ایجاد کنند که به طور خاص طراحی شده‌اند تا نیازهای فرانت اند مانند برنامه‌های وب را برآورده کنند. این یک روش قابل‌اعتماد و سازگار برای مدیریت رابطه داده‌ها ارائه می‌دهد که می‌تواند اجرای ویژگی‌های چالش‌برانگیز BFF را ساده کند.

از APIهای RESTful باید استفاده کنیم یا GraphQL

انتخاب بین REST و GraphQL به اهداف خاص شما بستگی دارد و می‌توانید باتوجه‌به نکات زیر یکی را انتخاب کنید:

-         از RESTful API استفاده کنید اگر:

  • شما در حال ساختن APIهای ساده و مبتنی بر منابع هستید.
  • شما یک معماری API ساده‌تر و تثبیت‌شده را ترجیح می‌دهید.
  • اگر برنامه شما به طور قابل‌توجهی از کش استفاده می‌کند، REST ممکن است گزینه بهتری باشد.

-         از GraphQL استفاده کنید اگر:

  • اگر برنامه شما نیاز به بازیابی داده‌های پیچیده دارد یا نیاز به جمع‌آوری داده‌ها از چندین منبع دیده می‌شود.
  • اگر چندین برنامه کاربردی (وب، موبایل) دارید که به ساختارهای داده متفاوتی نیاز دارند.

سخن پایانی

تعامل بین فرانت اند و بک اند باید به‌صورت کاملاً هماهنگ باشد و این رابطه هماهنگ برای ایجاد وب اپلیکیشن کارآمد و شهودی بسیار مهم است. از طریق یک سری درخواست‌ها و پاسخ‌ها که توسط APIها تسهیل می‌شوند، فرانت اند و بک اند به طور مؤثر با هم ارتباط برقرار می‌کنند تا تجربه‌ای یکپارچه و پویا برای کاربر فراهم کنند. به‌طور کلی REST و GraphQL هر دو نقاط قوت و ضعف خود را دارند که سادگی و بلوغ REST آن را برای بسیاری از پروژه‌ها مناسب می‌کند؛ در حالی که انعطاف‌پذیری و کارایی GraphQL هنگام کار با داده‌های پیچیده بسیار ارزشمند است. توسعه‌دهندگان باید ابزاری را انتخاب کنید که به بهترین وجه با پیچیدگی پروژه و نیازهای داده‌ها مطابقت دارد.  

سئو سایت 

  • 9
  • 0
نظرات کاربران (0)
ثبت نظر